چاپ دیجیتال چیست؟؟

27 اردیبهشت 1398

Konica Minolta bizhub PRO C5501

درباره چاپ دیجیتال بیشتر بدانید

در چاپ دیجیتال تصاویر دیجیتال تبدیل به محصولات چاپی می شوند. چاپ دیجیتال معمولا نسبت به روش های سنتی چاپی موجود هزینه های بیشتری دارد. اما حقیقت این است که استفاده از وسایل دیجیتال به عنوان عنصر جدا نشدنی پیشرفت تکنولوژی بخش جدا ناپذیر زندگی بشر شده پس می توان انتظار داشت تکمیل این فرآیند در آینده نه چندان دور نه تنها صنعت چاپ بلکه زندگی ما را تحت تاثیر قرار بدهد. تفاوت اصلی بین چاپ دیجیتال و روشهای سنتی چاپ مثل لیتوگرافی و چاپ افست در استفاده نکردن از پلیتهای چاپ است که در نتیجه مراحل آماده سازی پیش از چاپ سریع تر و ارزان تر هستند. چاپگر های دیجیتال هم دقیقا مثل پرینترهای شخصی به دو دسته جوهر افشان و لیزری تقسیم می شوند. در این روش دستگاه چاپ به یک کامپیوتر متصل می شود و سپس کامپیوتر همه اطلاعات مورد نیاز دستگاه چاپ را به دستگاه منتقل کرده به این ترتیب دستگاه چاپگر کار خود را آغاز می کند. چاپ دیجیتال اگرچه در حال حاضر گرانترین شیوه چاپ به حساب می آید و اغلب در نسخه های محدود به کار می رود اما حقیقت این است که دارای مزایای بیشماری است که کار صنعت چاپ را به شکل چشمگیری متحول کرده است. در واقع صرفه جویی های خاص دیگری به همراه دارد که استفاده از چاپ دیجیتال را محبوب می کند.

با روی کار آمدن چاپ دیجیتال عملا مرحله قبل از چاپ یا همان لیتوگرافی حذف شده و سرعت چاپ به شکل چشم گیری افزایش یافته است همچنین دقت دستگاه های چاپ دیجیتال امکان خطای انسانی را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. پیشتر هزینه چاپ به تعداد نسخه های چاپی بستگی داشت در حالی که در چاپ دیجیتال تعداد نسخه اهمیتی ندارد. در چاپ دیجیتال ضایعاتی مثل کاغذ ، رنگ و…. به میزان قابل توجهی کاهش می یابد چراکه تمام اصلاحات در نسخه دیجیتال صورت می گیرد و نیاز به تست تا حد زیادی کاهش می یابد. و عدم استفاده از پلیت باعث شده در هر دور از چاپ بتوان نسخه متفاوتی را به چاپ رساند. به دلیل تمام مزایای ذکر شده چاپ نسخه های محدود حتی یک نسخه بسیار راحت شده و دیگر لازم نیست برای چاپ هر صفحه ازپلیت ویژه استفاده شود و یا اینکه لیتو گرافی صورت پذیرد.

رواج چاپ دیجیتال در ایران را می توان همزمان باورود کامپیوتر به کشور دانست. در واقع با ورود کامپیوتر و به همراه آن پرینترها به ایران چاپ دیجیتال آغاز شد و روند پیشرفت سریعی را به خود گرفت. در سال 1380 با ورود ماشین های چاپ لارج فرمت تبلیغات محیطی نیز به صورت دیجیتال درآمد و با دادن فایل کامپیوتری تصاویری در ابعاد بسیار بزرگ در کوتاه ترین زمان امکان چاپ به خود گرفت و از همان زمان تبلیغات شهری و محیط رنگ تازه ای پیدا کرد. در گذشته وقتی قصد چاپ کارت تبریک ، کارت پرسنلی ومواردی از این دست را داشتیم برای هر نمونه می بایست یک پلیت جداگانه طراحی می شد و لیتوگرافی صورت می گرفت اما چاپ دیجیتال باعث شده که بتوانیم کارت های پرسنلی و تبریک را به صورت کاملا شخصی چاپ و به خواسته های مشتریان توجه بیشتری کنیم. به طور کلی کیفیت چاپ تکرنگ مشکی در دیجیتال بهتر از افست می باشد مگر اینکه چاپ تکرنگ مشکی در چاپخانه های جدید الاحداث یا دارای دستگاه های جدید، چاپ گردد که در این حالت کیفیت چاپ افست بهتر از دیجیتال خواهد بود.